onsdag 6. oktober 2010

Historikk


I 2003 feiret vi 20-årsjubileum, og det markerte vi på forskjellig vis. I juni/juli reiste vi på tur til Tyskland. Vi besøkte "Die drei Keiserliche"; Bansin, Heringsdorf og Ahlbeck på øya Usedom. Vi hadde turistsjefen på Usedom som kontaktperson, og han hadde organisert oppholdet for oss etter alle kunstens regler. Vi holdt 3 forhåndsannonserte konserter med stort publikum. Toppers!

Blåseran har også vært på Tysklandstur ved et par tidligere anledninger.

I mai 2002 inviterte vi oss selv på hyttebesøk på Olmen utenfor Hudiksvall på den svenske østkyst. Der ble vi også svært godt mottatt. Vi spilte både i Hudiksvall sentrum og ute på øya til Annbjørg og Bård. Vi nøt godt av den svensk/norske gjestfriheten.

Vi har hatt fruktbare samarbeid med både Røra Hornmusikklag og Levanger Mannsonglag. Gjennom Bayersk aften på Røra og til sammen åtte tyrolerkvelder på Levanger har vi fått anledning til å profilere oss som et "tyrolerorkester".

I oktober 2004 var vi på Oktoberfestival i Kristiansund.

Oktoberfest har det også vært på Egge hvor vi har spilt på låven ved to anledninger.

Nyttårsaften hvert år er Blåseran fast innslag på Verdal bo- og helsetun.

Bortsett fra CD-innspilling i vinter 2010, så var turen til Spania i oktober med seminar og konserter denne sesongens hittil absolutte høydepunkt.